V Česku zadržali pri razii významného sponzora Vecí verejných

27.11.2012 Celý región

Praha 27. novembra (TASR) - Protikorupčná polícia v Českej republike zasahuje proti ľuďom, ktorí údajne krátili dane v súvislosti s pohonnými hmotami. Zatiaľ zadržala 15 osôb, podľa serveru Týden.cz je medzi nimi významný sponzor strany Veci verejné (VV), advokát Daniel Musil. Správu dnes priniesla česká spravodajská webová stránka novinky.cz.

Hovorca Útvaru odhaľovania korupcie a finančnej kriminality (ÚOKFK) Jaroslav Ibehej dnes informoval, že polícia vykonala niekoľko domových prehliadok a prehliadok iných priestorov. Nechcel však uviesť, kde všade sa zásahy uskutočnili. Pripustil, že sa netýkali iba Prahy.

Polícia pre podozrenie z krátenia dane pri obchodovaní s pohonnými hmotami zadržala 15 ľudí, ale zatiaľ nepadlo žiadne obvinenie.

Hovorca útvaru nechcel komentovať informáciu, že by jedným zo zadržaných mal byť aj advokát Musil. Odmietol sa tiež vyjadriť k tomu, či polícia v súvislosti s touto kauzou začne preverovať financovanie Vecí verejných.

Predseda VV Radek John uviedol, že strana dostala v roku 2011 od Musila 500.000 českých korún, ale odmietol, že by išlo o peniaze z daňového úniku.

Prípad sa podľa neho netýka Vecí verejných, napriek tomu ho budú pozorne sledovať.
 

Vyberte región